Joustavuutta lainanlyhennyksiin – mistä ja kuinka?

Joustavuudella tarkoitetaan tässä tapauksessa aina maksuvapaita kuukausia tai eräpäivän siirtoja, joita monet palvelut nykyään tarjoavat.

Nämä ovat yleensä lisämaksullisia palveluita, mutta erinomaisia sellaisia, sillä aina välttämättä lainan lyhentäminen ei onnistu suunnitelmien mukaan, vaan yllättävät kulut saattavat syödä ison kuorman palkasta heti kättelyssä.

Yleensä muutaman euron kuluilla pystyt venyttämään lainan maksua ilman maksukehoituksia, jonka jälkeen lyhentäminen jatkuu taas normaaliin tapaan

 

Lainalaskun tai pikavipin eräpäivän siirtäminen.

Eräpäivän siirto onnistuu useimpien lainapalveluiden kautta hyvin mutkattomasti.

Jos on epäselvää, että miten se tapahtuu ja kuinka paljon se kustantaa, kannattaa olla yhteydessä suoraan lainapalvelusi asiakaspalveluun.

Yleensä löydät kuitenkin selkeät ohjeet, miten voit tehdä eräpäivän siirron.

Useimmiten se hoidetaan vain maksamalla eräpäivänsiirtomaksu, jonka löydät kirjautumalla omaan lainapalveluun.

Esimerkiksi Vivuksella voit siirtää eräpäivää jopa 30 vuorokaudella eteenpäin pientä lisämaksua vastaan.

 

 

Lyhennysvapaat kuukaudet ja niiden hyödyntäminen.

Eräpäivän siirto ja maksuvapaat ovat arkipäivää ja tarjolla useimmilta palveluilta.Moni lainapalvelu tarjoaa sinulle mahdollisuuden ottaa maksuvapaan kuukauden tai jopa useampia sellaisia.

Tähän on yleensä edellytyksenä, että kaikki aikaisemmat maksuerät on hoidettu asiallisesti ja aikataulussa.

Osa palveluista ei peri tästä lainkaan kuluja, mutta kuluja toki kertyy silti automaattisesti maksuajan pidentyessä.

Peräkkäisiä maksuvapaita ei yleensä voi käyttää paitsi Surimolla, joka tarjoaa jopa 6 maksuvapaata ilman käyttörajoituksia. Tämä on hyvin poikkeuksellista.

Myös suositut palvelut, kuten Ostosraha ja uusi Komplett Bank tarjoavat lisäjoustomahdollisuuksia.

 

 

Älä epäröi käyttää joustomahdollisuuksia – lisäkulut ovat hyvin pieniä.

Jos epäilet tai sinusta tuntuu siltä, että kuukausilyhennyksen hoitaminen ei yksinkertaisesti tule onnistumaan tai joudut liian tiukille, suosittelemme ehdottomasti käyttämään joustomahdollisuuden hyödyksi.

Tästä selviät harvoin ilman lisäkuluja, mutta kulukustannukset ovat usein muutaman euron luokkaa tai korkeintaan 15 euroa joissain palveluissa, joten turhan kalliiksi se ei pahassa paikassa sinulle tule.

 

Älä hae uutta lainaa vanhan lyhennyksiä varten!

Tämä on virhe, jonka onneksi nykyään harva tekee, sillä tästä on varoiteltu yleisesti niin paljon.

Lisälainan tai uuden lainan ottaminen vanhan luoton lyhentämiseen ei koskaan ole sen väärti ja saatat joutua vaan pahempaan liriin pitkässä juoksussa, jos lähdet tälle tielle.

Emme voi siis missään tapauksessa suositella kenenkään ottavan lainaa vanhan luoton takaisinmaksua varten!

Emme ole edes siinä tapauksessa vaikka koroton pikavippi houkuttelisikin ja tuntuisi järkevältä ja toimivalta ratkaisulta.

Hyödynnä aina ensin eräpäivän siirrot ja maksuvapaat – ja jos mikään muu ei auta, voit aina sopia asiakaspalvelussa uudesta maksuaikataulusta. Usein joustoa nimittäin heruu, jos olet rehellinen ja selität tilanteesi.